Prajitura cu capsune

de Lorra in Prajituri, 28 Mai 2013 | 11924 vizualizari

 

Rasfatul dulce cu gust de fructe.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru crema :
  • 300 gr. capsune
  • 300 ml. frisca
  • 50 gr. zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsune:

Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de albusuri. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca usor cu miscari de jos in sus si se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar cand este gata se scoate si se lsa la racit.

Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.

Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de capsune se trece prin sita si se incorporeaza in frisca batuta, apoi se adauga gelatina si se amesteca bine.    

Se taie blatul in doua foi si se aseaza astfel : blat / crema / blat / crema.   Se orneaza cu ciocolata rasa si capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lorra 1

29.05.2013, 14:55

Ruxy, Dea, Lavii va dulce

mihaelar63 1

07.06.2013, 18:12

Nu poti sa te abtii de la asa ceva

Lorra 1

07.06.2013, 22:26

Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada bicolora cu frisca si capsuni